את מי אתה אוהב יותר – את אמא או אבא?

זו השאלה שעלתה השבוע במדור השרביט החם.

אני חושבת שזו שאלה טעונה, כי יש בה כל כך הרבה דברים שהם מעבר לשליטתו של הילד.

קודם כל, זה תלוי באיך ההורים תופסים את התפקיד שלהם בתור הורים. בשנים האחרונות אנחנו עדים יותר ויותר לשיח שבו לגברים יש יותר רצון (או דרישה?) להיות יותר מעורבים בבית כולל בגידול הילדים, במקביל לכך שנשים רוצות לפתח קריירה – אבל בעבר בהחלט היתה חלוקה ברורה שבה נשים היו אחראיות על ״טיפול בבית״ ובילדים.

מצב כזה יכול בהחלט להשפיע על הדינמיקה בין הילדים וההורים – מי שנשאר בבית יכול לפתח קשר קרוב יותר לילדים כי הוא מבלה איתם (משמעותית) יותר זמן ומכיר אותם ואת החיים שלהם יותר. מצד שני, קרבה כזו יכולה דווקא לעורר אנטגוניזם ומריבות ולהפוך את ההורה הפחות נוכח ליותר ״מפתה״.

חלק מזה נובע גם מהאופי ההדדי של הילדים וההורים. באופן טבעי, אנשים מסתדרים טוב יותר עם אנשים עם אופי שמתאים להם יותר – וזה לא פוסח גם על יחסי הורים וילדים. ולפעמים וצר מצב שבו לילדים ולהורים יש אופי שונה – למשל הורים מאוד מסודרים עם ילד מבולגן, או הורים שאוהבים לתת תשומי וילד שרוצה להיות עצמאי.

וכמובן שחלק מזה נובע מהחלוות של ההורים – גם למין הילד (יש הורים שחולמים ספציפית על בן או בת) וגם לאופי או כישורים מסוימים של הילד, וחוסר התאמה יכול לפגוע בקשר וברמת הקירבה שלו.

במשפחה שלנו אני חושבת שאחותי היתה קרובה יחסית לאמא שלי, ואחי לאבא שלי – ואני הייתי קרובה לשניהם באותה מידה – למרות שכמו כל ילדה בכורה הייתי די עצמאית.

8 תגובות

  1. empiarti הגיב:

    מאד התחברתי למה שכתבת ובאמת לילדים אין שליטה על לאיזה בית הם נולדים ולאיזה הורים או אחים – אבל כל ילד מגיב שונה לנפשות האחרות בבית וכמו שסיפרת – יש את הילדים שמתחברים באופן טבעי יותר לאחד ההורים ויש את אלה שמתחברים באופן שווה לשניהם.

    Liked by 1 person

    1. adiad הגיב:

      לחלוטן וזה גם תלוי בהורה ולמי הוא מתחבר…

      אהבתי

  2. arikbenedekchaviv הגיב:

    הנכד של אופורטוניסט – הוא אוהב את מי שהוא נמצא לידו באותו הרגע. מפונק שכמוהו.

    Liked by 1 person

    1. adiad הגיב:

      יש מי שיראה בו חכם….

      Liked by 1 person

  3. motior הגיב:

    מסכים לגבי הניתוח. טוב שלא היו לך העדפות.

    Liked by 1 person

    1. adiad הגיב:

      תודה!

      אהבתי

  4. עדה ק הגיב:

    אני לא בטוחה שזה עניין של אהבה – זה נראה לי יותר קשור לסוגי תקשורת. לא כולם מתקשרים באותו אופן, וסוגי התקשורת בין שני אנשים לא תמיד מתאימים.
    וגם, לפעמים דווקא הדמיון בין הורה לילד יכול להיות גורם לקונפליקטים. לראות את תכונותינו הפחות טובות אצל ילד שלנו זה דבר שיכול לשגע פילים:)

    Liked by 1 person

    1. adiad הגיב:

      אני חושבת שזה מקביל למה שכתבתי על ״אופי״ שמתאים בין הורים לילדים (ואופי זה לא בהכרח אומר שאנשים באופן כללי מסתדרים 😉 ).

      אהבתי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s