טיול לסין – מיעוט בשם ״מיאו״ חלק שני

למרות שהצעירים (או לפחות חלקם) יכולים לצאת מהכפרים כדי ללמוד ולהתקדם כלכלית בחיים, הכפרים עצמם מתנהלים בצורה מאוד מסורתית בחקלאות שבעינינו תתפס כמאוד פרימיטיבית – הכל נעשה ביד, בלי מכשור מתקדם שמבוסס על דלק או חשמל, והתוצר גם נשמר באופן די מסורתי.

מלבד האורז הצפוי מראש, בכפרים מגדלים לא פעם גם תירס למאכל, וסביר להניח שהקש ששימש להכנת הכובע הוא תוצר משנה של גידול תבואה כזו או אחרת.

חשוב גם לזכור שהכפרים הקטניים והמקומיים יותר (ויש מי שיגיד שהם גם האותנטיים יותר) הם במצב תחזוקה די גרוע מבחינת התייר המערבי. ברבים מהם יש רחובות עם מדרכות שבורות ומטונפות מצרכים של חיות החווה שמסתובבות בהם באופן חופשי, או כאלו שמורכבים מאבנים בגדלים וגבהים שונים, עם מדרגות לא שוות בגודלן ודי תלולות.

אני מניחה שהמקומים שרגילים לכך מילדות לא מרגישים בקושי כי הם פשוט רגילים, אבל לנו לא פעם היה קשה והיו מי שהזדקקו לעזרה – או שקצב ההליכה המהיר מידי של המדריכים המקומיים הפריע להם.

מצד שני, בכפרים גדולים וכנראה גם מבוססים יותר כלכלית – המצב התחזוקתי היה טוב משמעותית, ואני שואלת את עצמי אם לא מדובר פה על מצב שבו יש בהם יותר מבקרים בגלל זה מה שתורם למצב כלכלי טוב יותר שמאפשר לכפר לטפח את עצמו יותר כדי למשוך אפילו עוד תיירים….

10 תגובות

  1. Cateded Ur הגיב:

    תמונות מקסימות 🙂
    בתור מישהי שקצת מתעסקת בחקלאות, עניין התירס לא מפתיע בכלל. תופתעי לדעת שסין היא יצרנית התירס הגדולה בעולם אחרי ארה"ב, וגם אחראית לצריכה של כמעט מחצית מהתירס הנסחר בעולם.

    Liked by 1 person

    1. adiad הגיב:

      אם אני זוכרת נכוןֿ, התירס במקור הוא מדרום / מרכז אמריקה – כלומר בניגוד לאורז הוא לא יבול שמקורו בסין אלא ״מיובא״. לכן אולי מובן שהחקלאים מגדלים אותו לייצוא, אבל זה עדיין מרגיש לי קצת מפתיע שהם גם אוכלים אותו, במיוחד באיזורים מסורתיים יותר.

      אהבתי

      1. Cateded Ur הגיב:

        דווקא הרוב המוחלט הוא לצריכה מקומית, בעיקר להאבסת בעלי חיים. בכללי, בני אדם אוכלים פחות מ-10% מהתירס המיוצר. הרוב מנוצל לאנרגיה ובערך 40% כמזון לחיות משק.

        Liked by 1 person

  2. motior הגיב:

    התמונות ייפות, תאור הכפרים קצת עצוב…

    Liked by 1 person

    1. adiad הגיב:

      הממשל מאוד מנסה לעזור להם בכך שהוא עוזר לצעירים לקבל השכלה ולהביא לאיזור תיירים שמביאים איתם כסף, גם לכפרים הפחות מטופחים.

      אהבתי

  3. arikbenedekchaviv הגיב:

    קראתי באיזה מקום, שיש סירוב בסין לעבור לחקלאות מכאנית-טכנולוגית בגלל כמויות האדם האדירות, והצורך למצוא עבודה לכולם. האמנם?
    התמונות יפהפיות
    הנוף מרשים, פסטורלי צלגמרי.

    Liked by 1 person

    1. adiad הגיב:

      יכול להיות, ויכול להיות שזה חלק מהשמירה על התרבות המסורתית של השבטים למטרות תיירות – ויש חקלואת מממוכנת במקומות אחרים בסין.

      Liked by 1 person

      1. arikbenedekchaviv הגיב:

        אני מניח, שחקלאות מסורתית לא מסוגלת לספר מספיק מזון למליארד או יותר בני אדם.

        Liked by 1 person

    2. Cateded Ur הגיב:

      זה היה נכון עד לפני 20 שנה בערך. מאז, יש מעבר הדרגתי לחקלאות מאסיבית והחוות מהגדולות בעולם נמצאות בסין.

      Liked by 2 אנשים

      1. arikbenedekchaviv הגיב:

        תודה 🙂

        אהבתי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s