בעיר שנחאי ישנם כמה רובעים – כשהרובע הצרפתי מאפיין את התרבות הפרו אירופאית של העיר. חשוב לציין שתרבות המערב כבר מתחילה לחלחל ללא מעט ערים גדולות בסין (כמו למשל בייג׳ינג), אבל עדיין שנחאי היא משמעותית הרבה יותר אירופאית מהערים האחרות. ניתן לראות את זה מבחינת ארכיטקטורה אבל גם מבחינת תרבות בתי הקפה והחמויות רשת המערביות שיש ברובע הצרפתי של העיר שידוע בהשפעות האירופאיות שלו:














במקביל, יש בעיר גם רובע יהודי (או לפחות רובע יהודי לשעבר) – רובע שהוקם בעיר כגטו על ידי היפנים בתקופת מלחמת העולם השניה לבקשת הנאצים – שיש בו עדיין בית כנסת יפה ומרשים:











תמונות יפות
אהבתיLiked by 1 person
תודה, אני מקווה גם שהטיול עצמו היה מעניין 🙂
אהבתיאהבתי
אאל"ט יהודים סחרו עם סין שנים ארוכות.
לפי מקור ראשון, היתה התישבות יהודית פעילה בסין – https://www.makorrishon.co.il/news/221459/
אהבתיLiked by 1 person
מעניין כי אני זוכרת לפי הספר ״שוגון״ שמי שגילו את המזרח הרחוק (במקרה של הספר יפן אבל אני מניחה שמדובר על תהליך שהיה רלוונטי לכל המזרח הרחוק כולל סין) היו אירופאיים וספציפית בספא מסופר שבמשך לא מעט שנים הגיעו ליפן רק ספרדים ופורטוגלים שהיו קתולים. מעבר לניסיונות המיסיונריות שלהם ביפן, הם גם דאגו לשליטה כלכלית שם בכך שהם השמיצו את הפרוטסטנטים שהיוו את התחרות הגדולה ביותר עבורם שהיו האנגלים (שהיו אז תחת שלטונה של אליזבת הראשונה).
מצד שני, בספרד ופורטוגל היתה אוכלוסיה ענקית של יהודים כך שיכול להיות שהם השתמשו בגילוי המזח הרחוק להתרחק מהאינקוויזיציה ולחיות לפי המסורת בשלום?
אהבתיLiked by 1 person
בספרד היה ישוב יהודי עוד לפני ישו! במצרים היתה ממלכה יהודית חזקה מאוד. סחר התבלינים היה עוד לפני תקופת ישו, חלקו עבר בישראל, כך שאני מניח שיהודים/ישראלים הגיעו רחוק מאוד מזרחה כמו מערבה. כאן יש ממש על קצה המזלג – https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%A8%D7%9A_%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%99
אהבתיLiked by 1 person