הבתול ששוקל 300 ק״ג – חלק ראשון

דיוויד סמית׳ הגיע למשקל של כמעט 300 ק״ג (650 פאונדים, שהם 294.5 ק״ג) בגיל עשרים וקצת. במשקל גבוה כזה, אפילו בארה״ב אין משקלים ביתיים שבהם ניתן להשקל – ודיוויד לא פעם נאלץ ללכת למשקל מסחרי למשאיות כדי להשקל.

בתחילת הפרק הראשון על הסרט שהופק עליו, הוא מופיע בשיא משקלו מול המצלמה ומכריז ״פיצה זה טוב!״ כדי לאפיין את הרגלי האכילה שהובילו אותו למשקל כזה גבוה. אבל מהר מאוד הוא מגלה מה החלום שלו: במקום להיות לוזר, הוא רוצה להיות חתיך (ובאנגלית זה אפילו מתחרז).

עד גיל 6 בערך, דיוויד היה ילד רזה ומאוד פעיל, ואז התחיל להשמין בקצב מאוד מדאיג. האחיות שלו חשבו שהוא אכל כי הוא הרגיש רע לגבי עצנו בגלל שהוא התמלא קצת, וזה הפך לתהליך שהתדרדר יותר ויותר, ואבא שלו אומר שבאמת קצב ההשמנה של דיוויד היה גבוה. אבל בהמשך הסרט, במכתב שדיוויד כתב למאמן הכושר שעזר לו לרזות – דיוויד מודה שבגיל 6 חבר שלו תקף אותו מינית, מה שהיה הטריגר לאכילה ואז להשמנה שלו.

האחיות והאבא שלו מספרים על כך שדיוויד התנהג כמו ״מכור לאוכל״: הוא דרש אוכל והיה משתולל אם הוא לא היה מקבל אותו. במקביל דיוויד מספר שהוא סבל מהרבה הצקות בבית הספר בגלל המשקל שלו עד שהוא נשר מבית הספר בגיל 17, והפסיק לצאת מהבית לחלוטין. הוא מספר שהוא פשוט היה יושב ליד החלון ומסתכל מה קורה ברחוב, וכך הזמן חלף לו כשהוא בעצם ממתין למות.

אחרי שדיוויד עבר ניתוח שלא קשור להשמנה שלו, הרופאים הזהירו אותו שהוא עומד למות תוך כמה שנים אם הוא ימשיך להשמין, ודיוויד הבין עד כמה מצבו מסוכן. הוא מספר שהוא הבין שניתוח קיצור קיבה יכול להיות מאוד מסוכן במצבו (ההרדמה, הניתוח עצמו וההחלמה ממנו יכולים להיות מאוד קשים באופן חריג עבור אנשים שמנים מאוד), והוא הבין שהוא לא רוצה להתאבד – אבל הוא כן רוצה להרזות באופן ״טבעי״ ללא עזרה של ניתוח או תרופות (למרות שכפי שכתבתי בסדרת הרשומות שלי על ניתוחי קיצור קיבה, אין שום דבר ״לא טבעי״ בניתוח, והוא פשוט כלי שעוזר לגוף להתמודד עם תהליך ההרזיה והשמירה על המשקל אחריה הרבה יותר טוב).

דיוויד החליט לפנות למאמן כושר בשם כריס פאוול שעבד בתחנת טלוויזיה מקומית שיעזור לו, וכריס הסכים לעזור לו. חשוב לציין שאחרי העבודה עם דיוויד והסרטים שהופקו על ההרזיה שלו , כריס התפרסם וקיבל תוכנית טלוויזיה שבה הוא עזר לאנשים אחרים להרזות. אפשר לראות את השלבים הראשונים של השאיפות של כריס להתפרסם כמאמן הוא תוכנית שהוא ודיוויד הפיקו שבה דיוויד אמור להיות השראה להרזיה על ידי אחרים, ובה הם מפרסמים אימונים וטיפים לבישול בריא, ובמקביל מנסים

אני מניחה שכריס התכוון לתת גם לדיוויד ״דחיפה״ להתפרסם בנותן השראה כחלק מהתהליך שלו להתפרסם כמאמן כושר שמומחה להרזיה, אבל בסופו של דבר כריס עצמו הפך להיות כוכב, ודיוויד קיבל לכל היותר פרסום זמני למדי. ייתכן שמדובר על עניין של אופי ויכולת לדעת למשוך פרסום – ויכול להיות שזה קשור לעובדה שדיוויד לא הצליח לשמור על ההרזיה שלו לאורך זמן.


הדבר הראשון שכריס עשה היה לבנות לדיוויד תוכנית אכילה בריאה. הסרט אמנם מזכיר שכריס גרם לדיוויד לאכול אוכל בריא במקום ג׳אנק פוד, אבל שיא הדגש בסרט הוא על ״לאכול חמש ארוחות במשך כל היום במקום שתיים גדולות מאוחר יותר ביום״. הגישה הזו היתה נפוצה בעבר – אבל השתנתה עם השנים, וכיום שמים דגש יותר גדול על תחושות הרעב והשובע של האדם ואם מישהו למשל לא רעב בבוקר – לא ״מכריחים״ אותו לאכול. בסופו של דבר מה שחשוב זה להגיע לגרעון קלורי, כשגם איכות האוכל היא חשובה – אבל מספר הארוחות הוא פרט הרבה פחות קריטי ממה שהסרט מנסה להציג.

ויש עוד נקודה: ספורט הוא משהו שבהחלט תורם להרזיה, אבל אלא אם אתם מתאמנים ברמה של ספורטאים מקצוענים (שיש להם לא פעם 2 – 3 אימונים ביום של שעה וחצי עד שעתיים כל אחד), ההשפעה של הספורט על ההרזיה תהיה בערך 20% – 30%, לעומת התזונה שההשפעה שלה היא גדולה משמעותית (70% – 80%). אבל לא פעם בתהליכים האלו יש דגש מאוד גדול דווקא על האימונים ולא על התזונה – ומעבר לכך, מאמני הכושר ממליצים על תזונה נכונה מאוד כללית בלי יותר מידי ידע אמיתי במקום לשלוח את המרזים לדיאטנית מומחית שתעזור לבנות להם תפריט בריא לפי הצרכים שלהם.

זה חשוב מאוד במיוחד במקרה של דיוויד או של אנשים מאוד שמנים אחרים, בגלל שספורט עלול לגרום יחסית בקלות לפציעות שימנעו ממנו לזוז לאורך המון זמן.

בשלב מסוים דוויד כתב לכריס מכתב על מה גרם לו להשמנה, וכריס הבין כביכול את ה״שורש״ של הבעיה – בכך שדיוויד נרתע מאנשים לאחר שהוא הותקף מינית בגיל צעיר על ידי חבר שלו, ולכן לא היו לו חברים, ולכן הוא פנה לאוכל כדי לנחם את עצמו על הבדידות. לכן כביכול ״לחשוף״ את דיוויד לעולם כדי להראות לו שיש אנשים נחמדים שיכולים להיות חברים שלו אמור להיות הפתרון לבעיה, ומה שנתן לדיוויד את המוטיבציה להמשיך לרזות אחרי החודשים הראשונים.


הסרט בשלב זה עובר לתיאור חייו של דיוויד הרזה – שמחפש זוגיות בפעם הראשונה בחייו, כי בתור גבר שמן בצורה חריגה הוא מן הסתם לא פלירטט עם נשים. וזה משהו שמאוד חסר לו בגילו (31) שבו הוא אמור להיות מנוסה יותר ביחסים עם נשים החל משלב הפלרטוט, דרך איך לשוחח בדייטים הראשונים – וכלה בסקס. וזה מאתגר במיוחד כשדיוויד לא בהכרח מעוניין לחשוף את העבר שלו כאדם מאוד שמן כבר בדייטים הראשונים.

לכן הוא למשל עובר שיעורים והדרכות על ידי שדכנית על איך לפלרטט – ואז לקבל ממנה הצעות לדייטים או להשתתף באירועים המוניים שבהם הוא נפגש לדייטים מהירים עם כמה נשים כדי לראות האם יש ביניהם כימיה. בשלבים הראשונים שלו בתחום הדייטים הוא מנסה לתרגל כישורים בסיסיים כמו לשוחח עם נשים ולבקש מהן את מספר הטלפון שלהן.

אחת הבעיות של דיוויד היא העובדה שיש לו המון עודפי עור שלא התכווצו אחרי ההרזיה – והוא נאלץ ללכת למנתח פלסטי שהציע לו את שירותיו בחינם כדי לנסות לתקן עד כמה שאפשר את הנזק שנגרם לו בסדרה של כמה ניתוחים. מעבר לכך הוא גם עבר ניתוח פלסטי בפנים וטיפולי שיניים כדי לתקן את הנזקים שנגרמו לו משנים של שתיה מוגזמת של משקאות קלים. אבל נותר לו ניתוח אחרון שבו הוא רוצה להסיר עודפי עור אחרונים שמסתירים את איזור המפשעה שלו – משהו שחשוב לו עכשיו כשהוא יוצא עם נשים ומעוניין לשכב איתן.


לקראת סוף הפרק הראשון של הסרט, דיוויד וכריס צופים בסרטים שהם צילמו בתחילת התהליך, ושניהם מדברים על זה שדיוויד של ״היום״ הוא לא דיוויד מהסרטונים האלו – כאילו מדובר על אנשים שונים.

אפילו דיוויד עצמו מודה שההרזיה שינתה לו את החיים – מאדם ללא חלומות או עתיד למישהו שמרגיש שהוא יכול לעזור להרבה אנשים לשנות את החיים שלהם.

4 תגובות

  1. empiarti הגיב:

    לא היה לי מושג שיש כל כך הרבה סרטים שנעשו על שמנים או תהליכי הרזיה. טוב, בעצם מעולם לא חיפשתי דברים כאלה אז הגיוני שלא היה לי מושג

    Liked by 2 אנשים

    1. adiad הגיב:

      בארה״ב זה מאוד מקובל, ויש גם הרבה ספרים שיוצאים על הנושא, ואורחי בתוכניות האירוח השונות…

      אהבתי

  2. Cateded Ur הגיב:

    כל הסרטים האלה מציגים מציאות מאוד מעוותת ומוטה. אישית, אני מעדיפה לא לצפות בהם. מבחינתי, הם מאותו ז'אנר של התוכנית\סרט שכתבת על הבחורה ההיא ש"מציגה" את העולם בו מאוד חשוב להיות רזים מאוד.

    Liked by 1 person

    1. adiad הגיב:

      זה מתעאר את החיים של הבחור בצורה די מדויקת – גם כמישהו שחי על פיצה לפני השינוי, ואת הקשיים שו בלמצוא זוגיות אחרי ההרזיה..

      אהבתי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s