בין מדריד לברצלונה

אחרי כמה ימים במדריד, נסעתי ברכבת המהירה כדי להגיע לברצלונה. הרכבת, שנוסעת בחלק גדול מהמקטעים בין הערים במהירות של פחות או יותר 300 קמ״ש, לוקחת בערך שעתיים וחצי עד שלוש כדי לקשר בין הערים. המהירות של הנסיעה והעובדה שלא צריך להגיע לתחנה מאוד מוקדם (והיציאה היחסית קלה ממנה) הופכת את הנסיעה לרכבת לאמצעי תחבורה מאוד נוח בין הערים – במיוחד כשיש בערך 11 רכבות כאלו שיוצאות כל יום מכל עיר.

המחיר של הנסיעה רחוק מלהיות זול, וייתכן שאפשר למצוא רכבת לא מהירה שהמחיר בה יהיה נמוך יותר – אבל כמובן שזמן הנסיעה יהיה ארוך יותר.

חשוב גם לציין שברצלונה נמצאת בחבל בשם קטלוניה – שהוא חבל אוטונומי שנשלט על ידי קטלונים שלהם יש שפה ותרבות משלהם, כשחלקם נמצאים בספרד וחלקם בצרפת, והם רואים את עצמם כלא ספרדים, עד כדי כך שהם ניסו להכריז (ללא הצלחה) על עצמאות ב 2017.

לכן בנוסף לספרדית אפשר לראות ברחבי האיזור לא מעט שלטים בקטלונית במקביל (ולעיתים רחוקות במקום) בספרדית, ולא פעם יש אנשים שגם דוברים את השפה ביום יום.

לצערי ברצלונה ידועה הרבה יותר ממדריד בזכות דבר אחד: הכייסים שבה. הכתבה הבאה מספרת על התחכום הרב של הכייסים השונים, שמנסים ליצור באופן טבעי מגע ביכול טבעי ונורמלי עם הפראייר התורן כדי לאפשר לשותף שלהם לכייס אותו (או אותה כמובן, הם לא מפלים על סמך מגדר). בקריאה מהירה באתרים שונים (כולל באנגלית) העלתה שיש כמה טקטיקות כאלו ולא רק ״נפלתי / הפלתי משהו ואני צריך עזרה בלהרים אותו״. יכולים למשל לפנות אליכם לגבי חתימה על עצומה לגבי נושא בינלאומי רגיש (פליטים למשל) ובזמן שאתם מקשיבים ושוקלים לחתום – יהיה מי שיכייס אותכם בדיסקרטיות.

לכן כפי שכתוב בכתבה עצמה – אם אתם מרגישים מישהו שמצטופף מידי לידכם או מנסה לעצור אותכם כדי ליצור שיחה על כלום – תנתקו מיד מגע. הטיפ היחידי שלא אהבתי בכתבה הוא הנטיה של הכותב להמליץ לבדוק איפה הארנק ואפילו להגן עליו פיזית – כי בכתבות אחרות שקראתי ממליצים לא לעשות את זה כי זה נותן כייסים טיפ על איפה נמצא הארנק שלכם. זו למשל אחת הסיבות שלא פעם יש כייסים שמחכים לאנשים ביציאה מהמטרו בערים שונות – כי ביציאה מהקרונות יש לא פעם שלטים שמזכירים לאנשים לבדוק שהם לא שכחו כלום, ואנשים באופן אוטומאטי בודקים האם הארנק שלהם עדיין עליהם. אבל העצה להשאיר כל מה שאפשר בחדר המלון היא נהדרת – כולל כרטיסי טיסה, כרטיסי אשראי (תדאגו להוציא כסף במקומות בטוחים יותר מאשר מרכז העיר ברצלונה – עדיף אולי אפילו להגיע עם מזומן מהארץ או מערים אחרות), או כסף שלא תזדקקו לו במהלך היום. אל תשכחו שברבים מהמקומות שדורשים הזמנה מראש – אפשר להזמין אונליין ואז אין צורך בכרטיס האשראי הפיזי עליכם.

4 תגובות

  1. empiarti הגיב:

    כייסים יש בשפע בכל רחבי ספרד וכשאנחנו טיילנו שם ניסו לכייס את T לא פחות מאשר שלוש פעמים, ואותי פעם אחת. זה היה די מדהים, התופעה הזאת. זה קרה פעמיים במדריד, פעם אחת בברצלונה ופעם אחת בדרום (נדמה לי שזו היתה גרנדה). למזלי למרות הטקטיקות השונות (בירידה מהרכבת התחתית בברצלונה ממש משכו את הפאוץ' של T וניסו לקרוע אותו מעליו 🤣) לא עלה בידם לגנוב שום דבר, כי הכסף והמסמכים לא היו היכן שהכייסים ציפו שהם יהיו.
    ואגב בפאלמה דה מיורקה גנבו להורי מהכספת של המלון את הכסף ואת הדרכונים שלהם – ועוד ביום כיפור כך שלא היה עם מי לדבר בארץ! כך שגם להשאיר במלון לא מבטיח שום דבר.

    Liked by 1 person

    1. adiad הגיב:

      אני חושבת שיש כייסים בכל עיר גדולה, וגם בכל אתר תיירותי משמעותי, ובספרד יש המון תיירות. אבל אני לא זוכרת שקראתי אזהרות על כייסים כמו שקראתי עליהם בברצלונה – אולי כי העיר היא באמת יעד הרבה יותר פופולרי לתיירות מאשר מדריד, כי בסה״כ לברצלונה יש חופים לים התיכון, לעומת מדריד למשל שהיא עיר יפה אבל אין בה חופים.

      Liked by 1 person

  2. motior הגיב:

    הרכבת הזאת נשמעת מרשימה.
    הייתי בברצלונה בחופשה של 4 ימים לפני שנים. עיר יפה אבל בעיית הכייסים באמת פוגעת מאוד בהנאה

    Liked by 1 person

    1. adiad הגיב:

      אני חושבת שבהמון ארצות מכניסים כיום רכבות מהירות כאלו כדי להתגבר על מרחקים ארוכים במקום להשתמש בטיסות. זה הרבה יותר נוח.

      ואכן החשש מכייסים מעיק קצת על הטיול בעיר.

      Liked by 1 person

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s