על השמאלנים בחו״ל

למרות תמיכה בינלאומית גדולה בישראל, יש משום מה את אלו שמאשימים את ישראל במה שקרה בשבת האחרונה.

כמובן שיש את החמאס והתומכים המיידיים בו, ורבים בעולם הערבי שעדיין שונאים את ישראל, ולא פעם אפילו מאמינים בצדקתם של מעשי רצח כאלו של יהודים מסיבות דתיות.

אבל בשנים האחרונות יש מין טרנד כזה בשמאל ה״פרוגרסיבי״ בארה״ב ובאירופה, ובמיוחד באוניברסיטאות המובילות בארה״ב, לראות בישראל כמדינה לא לגיטימית. זה מין שילוב של האמירה שישראל הוקמה רק כי היו אינטרסים קולוניאליסטיים של המערב בהקמת המדינה, התנגדות להתנהלות שלה בשטחים – ואמפתיה כלפי הפלסטינים שנתפסים כאלו שהאדמה שלהם נגנבה בכוח על ידי הישראלים, והם נתפסים תמידית כחלשים וחסרי הישע בהתמודדות מול ישראל שמפעילה את הצבא שלה באופן חופשי מידי נגדם.

מהדעות האלו עד המסקנה שישראל היא מדינת אפרטהייד שמבצעת ניקוי אתני של הפלסטינים לא היה רחוק, ובעיני רבים מהם ישראל אמורה להמחק מהמפה. מבחינתם הם מדברים על ״מדינת כל אזרחיה״ שתוקם פה.

לצערי גם אצלנו יש כמה כאלו, כדוגמת עופר כסיף וחבר מרעיו מהשמאל הקיצוני וההזוי. והם לא פעם מחמירים את הבעיה בכך שהם משתפים פעולה עם אותם שונאי ישראל מהשמאל המערבי ומפרסמים סיפורים בצורה מאוד לא מאוזנת לגבינו ובכך מספקים עוד סיבות לשנאת ישראל.

אבל עכשיו מסתבר שסוף סוף יש תגובה למצבים הללו בחו״ל. אחרי שלא מעט סטודנטים באוניברסיטת הרווארד בארה״ב (אחת האוניברסיטאות היוקרתיות ביותר במדינה) חתמו על עצומה שבה הם האשימו את ישראל במצב שנוצר (כלומר ישראל אשמה בטבח שקרה לאזרחיה) – רבים ממנהלי התעשייה בארה״ב דרשו לשחרר את שמות החתומים כדי שהם ידעו לא להעסיק אותם.

לצידם יש אחרים, כולל יהודי, שמבקשים לא לשחרר את השמות למרות שגם הם מתנגדים לעצומה עצמה – בטענה שהסטודנטים לא ממש הבינו על מה הם חותמים. חלק מהסטודנטים אכן החליט לסגת מהחתימה בדיוק בטיעון הזה שהם לא היו מודעים לתוכנו המלא של המכתב.

חבל לי שהיינו צריכים להגיע למצב קיצון כזה כדי שתהיה הבנה עד מה הדעות האנטי ישראליות האלו באקדמיה האמריקנית איומות ולא אנושיות.

אב עדיין אני דואגת, בין השאר כי לא מעט יהודים צעירים ״קונים״ את הסחורה על ה״כיבוש״ והגזל מהפלסטינים. התחושה שלי היא שכנראה הנרטיב שסופר להם היה שישראל היא נפלאה ומושלמת, וכשהם נתקלו בביקורת על הנרטיב הזה, הם לקחו אותו לקיצוניות השניה של השאלות לגבי זכותה של ישראל בכלל להתקיים.

ואולי זו חלק מהבעיה – שאפילו מולם אין דו שיח שמסביר שהמצב פה באיזור מורכב, ושגם אנחנו הישראלים עשינו טעויות, החל מתקופת מלחמת העצמאות ועד היום. וגם אם ישראל היא לא נס אלא מדינה עצמאית וחזקה ולכן היא לא בסכנה קיומית יומיומית לא אומר שההתקפות נגדה מוצדקות.

8 תגובות

  1. עדה ק הגיב:

    שלחתי תגובה והיא התאדתה. אולי היא שמורה אצלך בספאם, או משהו?

    אהבתי

  2. עדה ק הגיב:

    טוב, אני רואה שהתגובה השנייה, מופיעה, אז מנסה שוב:
    כתבתי בתגובתי הראשונה שהאוניברסיטאות האלה ידועות בטרלולן כבר הרבה זמן, אבל עכשיו הגזימו. המציאו איזה שיח (על פריבילגיות וגרוע מזה) שכולם שם חוזרים עליהן כמו תוכים.

    Liked by 1 person

    1. adiad הגיב:

      הקטע הוא שאחרי מלחמת העולם השניה קבעו פה מציאות מדינית שהיתה אמורה לפתור בעיות לפי לאומים, מה שלא ממש בהרבה מצבים ולא רק פה – למשל ההתמוטטות של סוריה למשל, או מה שקורה בין הודו ופקיסטן שנגרר למלחמה מתמדת שבה לשני הצדדים יש נשק גרעיני (הרי פקיסטן היתה חלק מהודו עד 1947 ויצרו אותה כדי לתת מקום לאוכלוסיה המוסלמית של הודו ההינדית).

      מעבר לזה, אנחנו היינו עד מלחמת ששת הימים המסכנים – אבל אז הפכנו להיות הגיבורים שהערימו על כל העולם, ואז עוד התמודדו עם מלחמה קיומית כמו מלחמת יום כיפור בהצלחה. ועכשיו הפלסטינים נתפסים כמסכנים ומרחמים עליהם בלי להבין שחלק מהאשמה על המצב הוא על מדינות ערב והמנהיגים שלהם שמעוניינים להנציח את הסבל.

      אהבתי

  3. motior הגיב:

    פשוט נורא שככה אנחנו נתפסים על ידי לא מעטים בעולם.
    נראה שההסברה הערבית הרבה יותר טובה משלנו – כבר הרבה שנים.

    Liked by 1 person

    1. adiad הגיב:

      או שאולי הסבל שלהם הרבה יותר מעורר רחמים, כי הם נתפסים בתור החלשים מול ישראל החזקה?

      אהבתי

  4. arikbenedekchaviv הגיב:

    ההיסטוריה חוזרת על עצמה תמיד: גדולי האנטישמים הם יהודים.

    Liked by 1 person

    1. adiad הגיב:

      בהחלט

      אהבתי

כתיבת תגובה