האם ואיך משפיעה עליכם הברברת ברשתות החברתיות ובתשדירי הטלוויזיה?

זה הנושא של השרביט החם השבוע.

באופו עקרוני אני אף פעם לא צופה בחדשות בטלוויזיה, ומעדיפה לצרוך חדשות דרך האינטרנט – בין אם דרך אתרי חדשות רשמיים או דרך האינטרנט.

אני מעולם לא אהבתי את הקשקשת ו״כתבות התוכן״ של רשתות הטלוויזיה, וזה בזמנים רגילים. בתקופות של מצבעים, פיגועים ושאר מלחמות בעיני רשתות הטלוויזיה הפכות לבלתי נסבלות כי הן משדרות רק חדשות כל הזמן, כשבעצם אחרי הדקות או השעה הראשונה לאירוע לרוב אין ממש על מה לדווח ואפשר היה להסתפק בעדכונים לכמה דקות פעם בשעה.

ברור שגם באינטרנט יש קשקשת, ולא פעם צריך לסנן מידע. אבל בימינו רוב העיתונאים הרציניים כותבים לאתרי אינטרנט או מפרסמים מידע דרך הרשתות החברתיות ולכן יש לא מעט מידע זמן – ואפשר בקלות לצרוך אותו ברמה, בזמן, ובכמות שמתאימה לי. ובהחלט אפשר להמנע הרבה יותר בקלות מברברת דרך האינטרנט בסינון נכון – או פשוט במערבר לכתבה אחרת.

4 תגובות

  1. motior הגיב:

    אני מאוד מסכים אתך

    Liked by 1 person

    1. adiad הגיב:

      תודה!

      אהבתי

  2. empiarti הגיב:

    בין אם בטלוויזיה ובין אם באתרי החדשות הרשמיים – לפחות שם יש סיכוי שהדברים נבדקו וסוננו לפני שפורסמו, וזה בעיני היתרון שלהם. וכולם – גם הם – ממלאים את חלל האוויר בהרבה קשקשת, שממנה באמת ראוי להמנע כמה שיותר. בקיצור – לצרוך בפינצטה…רק כדי להישאר מעודכנים

    Liked by 1 person

    1. adiad הגיב:

      מצד שני, בשביעי באוקטובר המידע לא זרם כמו שצריך לאתרי החדשות והרבה מהדברים שמעתי דרך רבוצות ווטסאפ או הרשתות החברתיות שעות(!!) לפני שהם עלו לתקשורת.

      אהבתי

כתיבת תגובה